*پرداخت نقدی شامل 10% تخفیف میباشد.*

 ترکیبات عطر
1402-11-13

 ترکیبات عطر

بشر از ابتدای تاریخ تلاش کرده است که از رایحه هایی که از بو های مطبوع طبیعت الهام گرفته می شود خود را خوشبو کند و از بسیاری از مواد طبیعی و مصنوعی برای ساخت عطر ها و برای استفاده بر روی پوست و لباس و پاک کننده ها لوازم آرایشی و معطر کردن هوا استفاده می کند

ادکلن و عطر یک ماده خوشبو است که از آن برای خوشبو کردن بدن و محیط استفاده می شود عطر از مواد طبیعی مانند گیاهان یا حیوانات استخراج شده و یا از ترکیب اسانس ها و مواد شیمیایی مصنوعی ساخته می شوند به دلیل تفاوت در شیمی بدن درجه حرارت و رایحه هر شخص هیچ عطری بر روی دو نفر بوی یکسانی ندارد

 ترکیبات عطر

گیاهان به عنوان بزرگترین منبع اسانس ها برای ترکیبات معطر هستند و بدین صورت جهت محافظت از گیاهان در برابر گیاهخواران این مواد جذب حشرات گرده افشان می شوند و اگر در واقع بگوییم یک گیاه بیش از یک ماده معطر دارد مثلاً گشنیز رایحه های متفاوتی در ساقه و برگ خود دارد

 ترکیبات طبیعی مانند گل ها، علف ها، ادویه ها، میوه ها، چوب ها، ریشه ها، رزین ها، بولسان ها، برگ ها، سم ها و ترشحات حیوانات از جمله موادی هستند که در ساخت عطر ها استفاده می شوند همچنین از برخی مواد مانند الکل، مواد پتروشیمی، زغال سنگ و قطران زغال سنگ در ساخت عطر ها استفاده شده و جالب است بدانید که برخی از گیاهان مانند سوسن دره به طور طبیعی روغن ندارند

 در حقیقت حدود ۲۰۰۰ مورد از ۲۵۰ هزار گونه گیاهی گل دار شناخته شده حاوی اسانس می باشند و در نتیجه برای به دست آوردن این رایحه ها باید از مواد روغنی ،غیر روغنی و شیمیایی، مصنوعی استفاده کرد که در طبیعت به صورت عادی یافت نمی شوند سنتیک عطر های اصلی را ایجاد کرده که به صورت طبیعی پیدا نمی شوند

 به طور کلی گیاهان را می توان به دسته بندی های زیر تقسیم بندی کرد

گل ها

 گل ها شامل گل ابریشم، گل یاس، میخک صد پر، مریم، پیچ امین الدوله، پلومریا، میموزا، اسمانتوس و گل شمعدانی است

میوه ها

میوه ها شامل میوه هایی مانند توت فرنگی، سیب، تمشک، فلفل شیرین، وانیل، لیمو شیرین، لیمو ترش، پرتقال، گیلاس و ارس است

برگ ها

 برگ ها نیز شامل بنفشه، نعنای هندی، رزماری، اسطوخودوس، بنفشه، مریم گلی، کاه و گوجه فرنگی است

ریشه ها

 ریشه ها شامل جوز، زنجبیل و انواع ساقه درختان روغن

چوب ها

شامل درخت صنوبر، کاج، ارس، سرو، گنه گنه، عطری ساسافراس و دارچین

سمق

شامل صنوبر، کاج و بوته درخت کندر

از ترکیبات جانوری نیز در ساخت عطرها و ترکیبات معطر استفاده می شود از جمله این موارد می توان به

عسل

 که هم عسل و هم موم عسل که هر دو از زنبور به دست می آید

کاستوریوم

 که در آمریکای شمالی از بدن سگ های آبی گرفته می شود

مشک سفید

 که از کیسه مشک آهوی آسیایی ساخته می شود

هایپررسیوم

که از فضولات خرگوش کوهی به دست می آید

برخی از مواد تشکیل دهنده عطر ها محصولات حیوانی هستند مثلاً کرچک از بیور، مشک از گوزن نر و عنبر از نهنگ اسپرم به دست آمده و مواد حیوانی اغلب به عنوان تثبیت کننده استفاده می شوند که باعث می شود عطر ها به آرامی تبخیر شده و رایحه آنها برای مدت زمان طولانی تر در اطراف پخش شود همچنین از سایر تثبیت کننده ها مانند قطران، زغال سنگ، خزه ها، رزین ها و مواد شیمیایی مصنوعی

برای رقیق کردن مواد موجود در عطر ها نیز از الکل و گاهی آب استفاده می شود این نسبت الکل به رایحه است که غلظت عطر را می سازد غلظت عطر را مشخص می کند از طریق مطالعات باستان شناسی نشان داده شده که عطر ها از دوران گذشته و تمدن های دور استفاده می شدند و در واقع در اواخر قرن نوزدهم میلادی بود که با تولید مواد معطر مانند مانند وانیلیلین به صورت مصنوعی تولید عطر ها آغاز شد

در آخر مواد مصنوعی که از رایحه ها به دست می آیند در طبیعت وجود ندارند و دارای ترکیبات خاصی می باشند که بستگی به سازنده آن عطر دارد به طور نمونه از مشک سفید از رش های مصنوعی نیز ساخته می شود در ودر های لباشویی استفاده می شود تا رایحه تمیزی برای مدت زمان زیادی بعد از شستن لباس ها همچنان بر روی آنها وجود داشته باشد

 مواد افزایش دهنده ماندگاری

هنگامی که به بسته بندی و فهرست مواد تشکیل دهنده عطر ها نگاه کنید می توانید آب را ببینید که آب با الکل ترکیب شده و الکل همیشه همراه با آب است البته الکل بدون آب نیز وجود دارد ولی روش تولید آن متفاوت و کمی زمانبر است همچنین دقت کنید که به میزان الکل در نباید بیش از حد یک حد مشخص باشد به همین دلیل ترکیبات عطر از آب استفاده می شود

میزان الکل مجاز در عطرها بین ۷۹ تا ۸۰ درصد بوده و حتماً به این موضوع توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد مقدار از ذکر شده از الکل اصلاً مجاز نیست و کمتر از آن مقدار سبب تضعیف حل شونده می شود به طور کلی آبی که در دنیای عطر سازی مورد استفاده قرار می گیرد باید پروسه خاصی را پشت سر گذاشته تا آماده ترکیب شدن با عطر شود یونیزاسیون آب یا دیونیزه کردن اولین مرحله از این روند است

 آب در مقایسه با الکل از نظر فرار بودن شرایط بهتری داشته به همین دلیل استفاده از آن روند تبخیر شدن عطر را کند تر می کند به همین دلیل در ترکیبات عطر از مقداری آب استفاده می شود تا باعث افزایش ماندگاری عطر شود عناصر به کار رفته در عطر یک عطر از ۷۸ تا ۹۵ اتیلن الکل ساخته شده و روغن های ضروری شامل مواد باقیمانده است که قدرت ترکیب بویایی به صورت تبخیر آنها بستگی دارد

رایحه عطر

عطر ها در کلاس های مختلفی مانند رایحه های گلی، چوبی یا مرکبات ساخته شده و رایحه های مدرن حاوی بسیاری از ترکیبات مصنوعی می باشند که تغییر کرده و ویژگی های منحصر به فردی مانند افزایش بو را به عطر اضافه می کنند مچنین از برخی منابع گیاهی مانند هل، گل یاس، گل اسطوخودوس، چوب صندل و جوز هندی و برخی منابع حیوانی مانند مشک زمانی بسیار رایج بودند اما اکنون به دلایل اخلاقی اغلب از آنها استفاده نمی شود و به جای آن از مواد آزمایشگاهی و شیمیایی دارای رایحه مشابه استفاده می شود

ساختار بویایی عطر

 به طور کلی عطر ها دارای سه ساختار بویایی می باشند که شامل سر یا نت ابتدایی یا نوت بالایی که اولین حس بویایی است که در عطر ایجاد می شود دوم نت قلبی یا نت میانی عطر است که رایحه اصلی عطر را تشکیل داده و چند ساعت ماندگاری دارد و در آخر نت پایه است که زیر بنای کل عطر بوده و دارای کمترین مواد فرار شیمیایی است که ماندگاری ادکلن را افزایش می دهد و باعث می شود عطر شما در تمام طول روز ماندگاری داشته باشد

 اهمیت دانستن ترکیبات عطر

 همانطور که می دانید دما تاثیر مستقیمی بر روی درک شما از رایحه عطر های مختلف دارد و دانستن اینکه یک عطر دارای چه ترکیباتی است از آن جهت مهم است که بدانید از چه عطری در چه دمایی استفاده کنید تا بتوانید از رایحه آن نهایت استفاده را ببرید پس عطر ها را می توان بر اساس فصل دسته بندی کرد مثلاً عطر های گرم مناسب استفاده برای فصول سرد سال و عطر های سرد مناسب استفاده برای فصول گرم سال هستند

 البته این دسته بندی یک موضوع کاملاً کلی است چرا که عطر هایی هستند که هم با هوای چهار فصل تازه کار بوده و هم رایحه مطبوع دارند که در دسته بندی عطر های معتدل قرار می گیرند

نکات مربوط سلامتی در استفاده از عطر

 در عطر بیش از ۳۰۰۰ ماده اولیه وجود دارد که تولید کنندگان برای ساخت عطر های مختلف از آنها استفاده می کنند به طور کلی بسیاری از ترکیبات موجود در عطر ها مصنوعی بوده و گاهاً باعث اکنش های آلژیک، دراماتیک و ختلالات هورمونی و سایر اثرات نامطلوب فیزیولوژیکی هست می باشند زیرا عطر ها به صورت مستقیم با پوست در ارتباط بوده و به سرعت جذب پوست شما می شوند

استفاده از الکل دناتوره

 بر روی بسته بندی برخی از عطرها نام الکل دناتور وجود دارد که جالب است بدانید که عمل دناتراسیون باعث اضافه شدن ویژگی های خاصی به الکل می شود که حالت نرمال آن در الکل طبیعی وجود ندارد همچنین دقت کنید که استفاده از الکل دناتوره در محصولات غذایی و نوشیدنی به طور کامل ممنوع است ولی مقدار آن کم آن در عطر ها مشکلی خاصی به وجود نمی آورد ترکیبات دناتوره می تواند برای سلامتی مضر بوده و باعث بروز مشکلاتی در شما شود

 جالب است بدانید که مصرف الکل در برخی کشورها مانند روسیه با دقت بالای کنترل می شود به عنوان مثال استفاده از الکل غیر دناتوره در عصر مشمول مالیات غیر مستقیم بیشتری در مقایسه با استفاده از عطر الکل دناتوره دارد

پیشگیری از دو فاز شدن ترکیبات عطر

 در گاهی اوقات پیش میاد که تولید کنندگان تمایل به کاهش دادن غلظت عطرها و افزایش میزان آب آن دارند به همین دلیل از سرفکتانس های خاصی استفاده می کنند و همانند حل کننده ها در ترکیبات عطر استفاده می شوند دقت کنید که حل کننده ها برای جلوگیری از تفکیک و دو قطبی شدن ترکیبات عطر استفاده می شوند و به حل شدن روغن ها و عصاره ها در آب کمک می کنند

 اما به طور کلی غلظت بالای عطر می تواند اثرات مخربی بر روی بدن و پوست داشته باشد به همین دلیل بسیاری از تولید کنندگان تمایل به افزودن آملینیت ها دارند آمولینیت یا نرم کننده به نرم کردن پوست شما کمک زیادی کرده و از خشکی پوست جلوگیری می کند همچنین از ترکیبات آمونلیت باعث چسبندگی بیشتر شده و روند تبخیر عطر را کند تر می کند

رنگ در ترکیبات عطر

 معمولاً عطرها شفاف نیستند به حالت رنگی دارند و اغلب عطر سازان از ترکیبات رنگی برای ایجاد میزه های رنگی استفاده می کنند که معمولاً نامشان بر روی بسته بندی مصول بر اساس شاخص بین المللی نوشته شده است

 استفاده از رنگ و آنتی اکسیدان

 حتماً توجه کنید که ترکیبات اغلب عطر های معطر و رنگ ها نسبت به پرتو های بنا بنفش خورشیدی و دیگر انواع نور ها حساس بوده و به همین دلیل بسیاری از تولید کنندگان برای کاهش حساسیت های نوری و افزایش پایداری رنگ از فیلتر های یووی یا ضد فرابنفش استفاده می کنند بنزوفنون ها در لیست مواد تشکیل دهنده محصولات uv قرار دارند

استفاده از آنتی اکسیدان ها یا مواد نگهدارنده

از اکسیدسیون عطر ها جلوگیری کرده و بسیاری از مواد معطر مورد استفاده در دنیای عطر ها به راحتی اکسید می شوند به همین دلیل بسیاری از تولید کنندگان برای پیشگیری از این مشکل از ترکیبات آنتی اکسیدان استفاده می کنند برای مثال ترکیبی مانند بتا دامان داماسنون با ترکیب با آلفا توکوفرول باعث پایداری بیشتر عطر ها می شود و برخی مواقع ترکیبات بعد از کامل شدن نیاز به محافظت بیشتر دارند تولید کنندگان از ماده ای به نام بوتیل هیدروکسی تلوئن استفاده می کنند

سخن آخر

به همین دلیل استفاده از عطر ها و ادکلن ها اهمیت عطر ادکلن اورجینال اهمیت زیادی دارد و شما هنگام عطر ادکلن اصل خریداری می کنید این ادکلن ها دارای تاییدیه از سازمان غذا و بهداشت جهانی بوده و ترکیبات آن کاملاً بدون ضرر می باشند و برای حفظ سلامتی خود و اطرافیانتان حتماً در خرید ادکلن توجه کنید و حتماً عطر ادکلن خود را از فروشگاه ها و سایت های معتبر خریداری کنید تا به هیچ عنوان از عطر و ادکلن های غیر اصل که تنها مزیت آنها ارزان بودن است استفاده نکنید

نظرات کاربران

فعالیت خود را از سال ۱۳۹۸ در زمینه فروش عطر و ادکلن های دست ساز با بالاترین غلظت و کیفیت شروع کرده و همواره در تلاش است روز به روز امکانات و خدمات خود را افزایش دهد تا رضایت شما عزیزان جلب نماید.

تهران شهرری خیابان بیات مجتمع مروارید طبقه 3 واحد 303

دیگر کسب و کار های ما

کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت شرکت آوا تجارت حِس می باشد.

بستن

کالاها

دسته بندی ها

  • ورود با پیامک
  • ورود با رمز
user

زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسۀ محصول
  • امتیاز
  • قيمت
  • موجودی
  • دسترسی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیح
  • محتوا
  • وزن
  • اندازه
  • اطلاعات اضافی
برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
مقایسه
'; } }
emptycart
هیچ محصولی در سبد نیست